CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Friday, 25 February 2011

XOXO Aires


♥your the PEANUT to my BUTTER ,♥

♥your the STAR to my BURST,♥

♥your the F to my L,♥

♥your the MILKY to my WAY,♥

♥your the FRUIT to my LOOP,♥

♥your the MILK to my DUDS,♥

♥your the LUCKY to my CHARMS,♥

♥your the ICE to my CREAM,♥

♥your the SWEET to my TART,♥


Sunday, 20 February 2011

Tahun Bermasalah ~


5 Science'10

Tahun yang bermasalah?? masalah ape? disiplin? pelajaran? 

Dalam pejabat ; "dak 5sc nak tukar kelas" , "dak 5sc gaduh" , "dak 5sc masuk kaunseling" , "dak 5sc tahun ni mcm susah je" ~

  • Kes tukar kelas ni? ni hah kes yang x akan lupa sampai bile2..haha.. ada la seorang hamba allah dalam kelas (tiada dalam gambar) perangai macam budak kecik..sape?? x leh la bgtau..agak2 sendiri la.. Tiap2 minggu dlm 2 hari mesti dia ponteng kelas.. Alasan, x nak kena kaco,usik.. Biasa la anak mak.. Kami ni cuma main2 je.. gurau2.. manja2.. haha.. Dia je x tahan.. Ada jugak dengar2 cerita dia g report polis.. mak ai! besar sangat ke kesalahan kami? 1 hari tu keluar pulak cerita dia nak tukar akaun..dia nak buat sekolah 2 macam mak bapak die yang punya..Puncanye baru lepas gaduh dengan girl2 dalam kelas 2..Tolong la weh,kau jugak puncanya.. Buat malu kelas je.. So, masuk la PK Hem n Pengetua ke kelas kami banyak ceramah panjang.. x abis dengan 2, girl2 tu kena panggil kaunseling.. Kesudahannya, kau buat hal kau, kami buat hal kami...

  • Gaduh?? dalam kelas tu ada puak masing2.. Salah satu puak girl hot (masuk bakul,angkat sendiri) kat sekolah 2.. Ramai yang anti giler dengan girl2 ni..lebih senang di panggil geng BAB.. Time SPM ada kes 'langgar bahu' berlaku.. Abis je kertas, geng bab terus serang salah seorang girl2 ni.. Sebab?? girl ni cakap salah seorang geng bab 2 gemuk !! Be matured la bab... sedor2 la awak 2 gemuk..x payah nak pertikaikan lagi.. Last2 pengawas peperiksaan yang terpaksa hentikan pertikaian 2...

  • Tadi dah kes girl yang masuk kaunseling.. Kes laki pulak ponteng.. beberapa orang budak laki kelas 5sc ni ponteng sebab pergi d*****... Tak reti nak story panjang coz x tahu cerita

  • Last kelas ni macam di anak tiri kan.. Kami ada dengar suara2 cikgu cakap kelas kami xde harapan.. Kami x kisah apa pandang cikgu terhadap kelas kami.. Kami sudah buat yang terbaik dalam peperiksaan SPM.. dan sama la kita tengok keputusannya nanti.. Ok?

Terus terang aku cakap.. aku rindukan sangat persekolahan.. Waktu dulu aku selalu fikir x nak pergi sekolah.. nak kerja.. sekarang aku tahu, betapa indahnya saat di sekolah.. :D

Friday, 18 February 2011

Kerja Kerja Kerja !!

Hati ku memberontak nk kerja.. Tiap2 hari rutin harian aku same je... 
  • tido
  • makan
  • online
  • lepak ngn member
Aku nak buat benda yg mendatangkan faedah... 

fuuhh ~ mengeluh jap

*****
Ni hah pilihan kerja utk aku..

Ikatan Relawan Rakyat Malaysia (RELA)?? Semangat kakak2 ni ek.. huhu

 

Pizza Hut?? sedap nye pizza 2..


KFC?


Tesco?



p/s tolong la aku pilih kerja ni? ape kebaikan n keburukan nye?

Thursday, 17 February 2011

Mimpi Tinggi??

video

Pelik kan tajuk post aku ni? Dlm bi nye Dream High !

Aku minat giler cerita ni.. tiap2 minggu aku terjah youtube nak tengok punya pasal..

Aku nak cerita pasal watak2 dlm cerita ni..


  • Song Sam Dong - dreams to have his own farm since he was a child. But, because of his crush on the female lead (Go Hye Mi), he follows her to the arts high school. Here, he discovers his hidden talent in music and starts his path to becoming a star

  • Go Hye Mi -  a rich and beautiful arts student who dreams of becoming the next Jo Su Mi (a famed female soprano). She is also the love interest of Jin Gook.
  • Jin Gook / Hyun Shi Hyuk a problematic child who puts up a wall between himself and the school. However, he gets recruited by the chairman of Girin Arts High School who had noticed his talents in becoming a world star.

  • Yoon Baek Hee - a student that confidently passes the audition for the Girin Arts High School and transforms from an ugly duckling into a beautiful swan. She will later become the biggest rival of Go Hye Mi.


  • Jason - an aspiring dancer from a foreign country. His superior dance skills allows him to be accepted by the Girin Arts High School. 

  • Kim Pil Sook - who fell in love with Jason. She was a fat girl and on a diet to become pretty. She has greet talent in music




Ni la serba ckit pasal cerita Dream high ! Hope korg enjoy !

Seorang Blogger !

Tiba2 otak terfikir , hati tertarik nak buat Blog ni..

Dah 2 bulan aku tanam anggur kat rumah lepas tamat persekolahan.. Hari ni hati ku terdetik nak mengedik dengan blog pulak..

********

Aktiviti aku hari ni??

  • Lepak dengan member !
Ntah jd ke x.. terpaksa la tunggu panggilan masuk ..

Dah lame x keluar dgn member aku.. Biase la semua dah kerja..tinggal la aku meneruskan hidup menjadi penganggur terhormat di rumah..hakhak =)

Alam perkerjaan??

Teringin jugak la nak rase dapat gaji pertama ($,$) huhu

Tapi buat masa sekarang aku x ready lagi nak berkerja..
 -takut kena maki..
 -takut nak balik sorg2..huhu

Last2 macam ni la..

Duk umah , duit x masyuk ! haha