CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Sunday, 20 February 2011

Tahun Bermasalah ~


5 Science'10

Tahun yang bermasalah?? masalah ape? disiplin? pelajaran? 

Dalam pejabat ; "dak 5sc nak tukar kelas" , "dak 5sc gaduh" , "dak 5sc masuk kaunseling" , "dak 5sc tahun ni mcm susah je" ~

  • Kes tukar kelas ni? ni hah kes yang x akan lupa sampai bile2..haha.. ada la seorang hamba allah dalam kelas (tiada dalam gambar) perangai macam budak kecik..sape?? x leh la bgtau..agak2 sendiri la.. Tiap2 minggu dlm 2 hari mesti dia ponteng kelas.. Alasan, x nak kena kaco,usik.. Biasa la anak mak.. Kami ni cuma main2 je.. gurau2.. manja2.. haha.. Dia je x tahan.. Ada jugak dengar2 cerita dia g report polis.. mak ai! besar sangat ke kesalahan kami? 1 hari tu keluar pulak cerita dia nak tukar akaun..dia nak buat sekolah 2 macam mak bapak die yang punya..Puncanye baru lepas gaduh dengan girl2 dalam kelas 2..Tolong la weh,kau jugak puncanya.. Buat malu kelas je.. So, masuk la PK Hem n Pengetua ke kelas kami banyak ceramah panjang.. x abis dengan 2, girl2 tu kena panggil kaunseling.. Kesudahannya, kau buat hal kau, kami buat hal kami...

  • Gaduh?? dalam kelas tu ada puak masing2.. Salah satu puak girl hot (masuk bakul,angkat sendiri) kat sekolah 2.. Ramai yang anti giler dengan girl2 ni..lebih senang di panggil geng BAB.. Time SPM ada kes 'langgar bahu' berlaku.. Abis je kertas, geng bab terus serang salah seorang girl2 ni.. Sebab?? girl ni cakap salah seorang geng bab 2 gemuk !! Be matured la bab... sedor2 la awak 2 gemuk..x payah nak pertikaikan lagi.. Last2 pengawas peperiksaan yang terpaksa hentikan pertikaian 2...

  • Tadi dah kes girl yang masuk kaunseling.. Kes laki pulak ponteng.. beberapa orang budak laki kelas 5sc ni ponteng sebab pergi d*****... Tak reti nak story panjang coz x tahu cerita

  • Last kelas ni macam di anak tiri kan.. Kami ada dengar suara2 cikgu cakap kelas kami xde harapan.. Kami x kisah apa pandang cikgu terhadap kelas kami.. Kami sudah buat yang terbaik dalam peperiksaan SPM.. dan sama la kita tengok keputusannya nanti.. Ok?

Terus terang aku cakap.. aku rindukan sangat persekolahan.. Waktu dulu aku selalu fikir x nak pergi sekolah.. nak kerja.. sekarang aku tahu, betapa indahnya saat di sekolah.. :D

2 comments:

DOLLY KATT said...

taw xpew....
rse nk kmbli blek...
dpt lpak2 sme2....
mmg xleh nk lpe kn knangan 2...
btw y psal ckgu ckp 2 kne redha jew...

Mizah Azam said...

betul2..
rindu gler kat kerusi2 dan meja..
rindu nak jmpe kwan2 sume..

Post a Comment